Demonstracja przydatności dodatków do żywności |
|
Dyscyplina |
chemia |
Forma prezentacji |
pokaz |
Instytucja |
Wydział Chemiczny |
Podinstytucja |
Katedra Chemii Technologii i Biotechnologii Żywności |
|
Miejsce prezentacji |
bud. nr 4, sala laboratoryjna, Katedra Chemii, Technologii i Biotechnologii Żywności |
Data |
25.05.2007 |
Godziny |
10:00 |
Czas trwania |
2 godz. |
|
Liczebność grup |
20 osób |
Ograniczenia wieku |
b.o.
|
|
Streszczenie |
Stosowanie dodatków do żywności budzi wiele kontrowersji. Celem pokazu jest zaprezentowanie właściwości wybranych substancji stosowanych jako dodatki do żywności. Wskazane zostaną zarówno potencjalne zagrożenia, jak i konieczności ich stosowania w celu uzyskania niektórych produktów żywnościowych.
|
|
Osoby odpowiedzialne |
Anna Grędzińska |
Telefon |
058 347 23 52 |
E-mail |
aniagredzinska@wp.pl
ehupka@wp.pl |