logo PG V BFN logo BFN
Demonstracja przydatności dodatków do żywności

Dyscyplina chemia
Forma prezentacji pokaz
Instytucja Wydział Chemiczny
Podinstytucja Katedra Chemii Technologii i Biotechnologii Żywności

Miejsce prezentacji bud. nr 4, sala laboratoryjna, Katedra Chemii, Technologii i Biotechnologii Żywności
Data 25.05.2007
Godziny 10:00
Czas trwania 2 godz.

Liczebność grup 20 osób
Ograniczenia wieku b.o.

Streszczenie Stosowanie dodatków do żywności budzi wiele kontrowersji. Celem pokazu jest zaprezentowanie właściwości wybranych substancji stosowanych jako dodatki do żywności. Wskazane zostaną zarówno potencjalne zagrożenia, jak i konieczności ich stosowania w celu uzyskania niektórych produktów żywnościowych.

Osoby odpowiedzialne Anna Grędzińska
Telefon 058 347 23 52
E-mail aniagredzinska@wp.pl
ehupka@wp.pl


imprezy
imprezy
imprezy
imprezy
imprezy
imprezy
imprezy
imprezy
imprezy
imprezy
imprezy
imprezy
biuro
BFN na wybrzeżu
historia
mapka