Żywność dla zdrowia |
|
Dyscyplina |
chemia |
Forma prezentacji |
pokaz i warsztaty |
Instytucja |
Wydział Chemiczny |
Podinstytucja |
Katedra Chemii, Technologii i Biochemii Żywności |
|
Miejsce prezentacji |
budynek nr 4, Chemia B, sale katedry |
Data |
30.05-31.05.2008 |
Godziny |
10:00 - 15:00 |
|
Liczebność grup |
15 osób |
Ograniczenia wieku |
b.o. |
Dostęp dla osób niepełnosprawnych |
tak |
Inne uwagi |
Wcześniejsza rezerwacja: ilona@chem.pg.gda.pl |
|
Streszczenie |
Celem proponowanego cyklu imprez Żywność Dla Zdrowia; będzie pokazanie w jaki sposób sprawdzane jest bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności, rola jaką mogą pełnić innowacyjne materiały opakowaniowe, skąd wiadomo, że dany produkt spożywczy jest bogaty w przeciwutleniacze, i jak znajomość biologicznych interakcji żywność-organizm ludzki pozwala na racjonalne projektowanie prozdrowotnej żywności najważniejszego elementu środowiska człowieka.
|
|
Osoby odpowiedzialne |
prof. dr hab. inż. Ilona Kołodziejska |
Telefon |
058 347 26 56 |
E-mail |
ilona@chem.pg.gda.pl |
|
|