| Fizyka w kuchni |
|
| Dyscyplina |
fizyka |
| Forma prezentacji |
wyk³ad i pokaz |
| Instytucja |
Wydzia³ Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej |
| Wspó³organizator |
|
|
| Miejsce prezentacji |
campus PG, bud. 1 (Gmach G³ówny), Aud. Maximum |
| Data |
2009-05-28 |
| Godziny |
12:00 do 13:00 |
|
| Liczebno¶æ grup |
b.o. |
| Ograniczenia wieku |
b.o. |
| Dostêp dla osób niepe³nosprawnych |
nie |
| Inne uwagi |
|
|
| Streszczenie |
Jak dzia³aj±: lodówka, mikrofalówka, szybkowar, p³yta indukcyjna? Jak odró¿niæ jajko ugotowane od surowego? Czy na Mount Everest da siê przygotowaæ smaczn± herbatê? Co by by³o, gdyby Kopciuszek by³a fizykiem? Wyk³ad pe³en ciekawostek i porad niezbêdnych dla ka¿dego, nie tylko dla pani domu. |
|
| Osoby odpowiedzialne |
mgr in¿. Aleksandra Mielewczyk, B. Riegel |
| Telefon |
+58 347 23 32 |
| E-mail |
amielewczyk@mif.pg.gda.pl |
|
|